Sloepverhuur Nieuwkoop

Vaarroutes

Voor de Elektroboten zijn in het Plassengebied 3 vaarroutes uitgezet, de Noord-, Midden-,en Meijeroute. De routes zijn apart te varen maar ook onderling te combineren of in te korten. Langs de routes zijn er vrije aanlegplaatsen van Natuurmonumenten (Schepengaten, Brammetjesgat, Machine sloot en de Kleine Polder).

De route kaarten krijgt je bij ons mee.

Bij het uitvaren van het slootje bij onze locatie kun je gelijk genieten van het weidse uitzicht op de plas.

Linksaf kun je aansluiten op de Noordroute ongeveer 2 uur varen.
Rechtsaf ligt de Middenroute  ongeveer 2.5 uur.

De langste route is de Meijeroute deze is ongeveer 5 uur varen.

Noordroute
De Noordroute ligt aan de noordzijde van de Noordeinderplas en duurt circa 1.5 uur. De route gaat voor het grootste gedeelte door het mooiste gebied van Natuurmonumenten. De route is eventueel te koppelen aan een gedeelte van de Meije route.

Middenroute
De Middenroute duurt circa 2,5 uur. Een gedeelte van de route gaat over de Noordeinderplas en het zuidelijk gedeelte van deze route gaat door het gebied van Natuurmonumenten en is goed te combineren met het noordelijk gedeelte.

Meije route
De Meije route is een prachtige route die gaat het eerste stuk over de Noordroute   daarna door het buurtschap de Meije. U bevaart deels het mooie riviertje De Meije en passeert onderweg de karakteristieke watertoren, in de volksmond ook wel “Pietje Potlood” genaamd. het laatste stuk gaat over het mooiste gedeelte van de midden route.

Deze Koninginnen route duurt circa 5 uur en is mede door de diverse opsteekplaatsen een ideale route voor een gezellig dagje uit.

Hieronder de Google maps kaart met daarop de 3  routes